Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over onze service of producten. Staat uw vraag / antwoord er niet bij? Neem dan contact op met ons: +32 14 25 60 50 of info@vsabelgium.be
De prijzen in de webshop zijn exclusief BTW.
Als B2B klant van VSA Belgium kunt u zich bij ons aanmelden door contact met ons op te nemen. Vermeld hierbij alstublieft uw:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam
  • Klantnummer
Als eindgebruiker kunt u zich aanmelden via de website
Bij VSA Belgium hanteren wij een standaard retourtermijn van 14 dagen, die ingaat op de dag van levering van het product. 
Als B2B klant van VSA Belgium krijgt u met een account toegang tot het klantenportaal waarin u de mogelijk hebt om afbeeldingen, brochures en prijslijsten te downloaden,  voorraden live in te zien en worden uw specifieke prijzen bij de producten zichtbaar. 
Hiervoor staan onze medewerkers voor u klaar om dit voor u te wijzigen. Bel +32 14 25 60 50 of e-mail naar info@vsabelgium.be
Neem dan contact op met VSA Belgium via +32 14 25 60 50 of info@vsabelgium.be en wij zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.
Bestellingen ophalen bij onze vestiging in Geel is mogelijk op afspraak.
Dan kunt u contact op nemen met onze binnendienst.
Steinel is een Duits product en in Duitsland worden andere kleurcoderingen voor de elektrische bedrading gebruikt dan in Nederland. In Duitsland is de fase draad zwart terwijl dit in Nederland bruin is. De bruine draad wordt in Duitsland als schakeldraad gebruikt terwijl dit in Nederland de fase draad is. Als u de stroomvoerende draad (L) aansluit op de zwarte draad in de sensorlamp en de nul draad (N) op de blauwe draad in de sensorlamp zal hij correct gaan functioneren. Bij een aantal lampen blijft er een bruine draad (L’) over, deze kan gebruikt worden om een andere verbruiker mee te laten schakelen, bijvoorbeeld een ventilator in toilet ruimtes. Wanneer bijvoorbeeld de lamp blijft branden dan zou dit veroorzaakt kunnen worden doordat deze fout is aangesloten.

Image title
Steinel is een Duits product en in Duitsland worden andere kleurcoderingen voor de elektrische bedrading gebruikt dan in Nederland. In Duitsland is de fase draad zwart terwijl dit in Nederland bruin is. De bruine draad wordt in Duitsland als schakeldraad gebruikt terwijl dit in Nederland de fase draad is. Als u de stroomvoerende draad (L) aansluit op de zwarte draad (L) van de sensor en de nul draad (N) op de blauwe draad (N) in de sensor moet vervolgens de te schakelen lamp worden aangesloten. Hierbij moet de schakeldraad op de bruine draad (l’)in de sensor aangesloten worden en de andere op de blauwe draad (N) van de sensor. Vervolgens de instelschroeven voor de licht gevoeligheid, brandduur en afstand allen halverwege zetten. Een doos over de sensor plaatsen en met de hand een beweging in de doos maken. Hierna zal de lamp gaan branden. Wanneer bijvoorbeeld de lamp blijft branden dan zou dit veroorzaakt kunnen worden doordat deze fout is aangesloten.
Image title
HF-sensorlampen - ook met bescherming IP44 - zijn niet bedoeld voor gebruik en montage buitenshuis. In verband met de hoogfrequentie sensor die ook niet menselijke bewegingen (bijv. van auto's) kan registreren, zou de lamp bij iedere waargenomen beweging inschakelen.
Het 360° registratiebereik kan traploos, elektronisch worden ingesteld. Bovendien kan bij sommige modellen de reikwijdte gericht worden verkleind m.b.v. aluminium platen. Gedetailleerde informatie over uw lamp vindt u in ons productoverzicht.
Het instellen van permanent brandend licht is mogelijk met een wissel- of serieschakelaar in de toevoerkabel.
De HF-sensor kan ook door glas, hout en snelbouwwanden heen dingen registreren. Bovendien registreren HF-sensoren ook niet-menselijke bewegingen, zoals van een lift. Hierdoor kan het gebeuren dat wanneer de reikwijdte is ingesteld op maximaal er een beweging achter een deur of snelbouwwand wordt herkend. In dat geval moet de reikwijdte worden verkleind.
Dat ligt eraan dat niet het toerental van de ventilator wordt verhoogd, maar de lucht bij verhoging van de verwarmingsstand wordt verwarmd, zich uitzet en een groter volume inneemt. De ventilator kan daardoor bij gelijkblijvend toerental meer lucht verplaatsen.
In de verwarmingsspiralen wordt het isolatiemateriaal Mikanit gebruikt. Dit is een in de natuur voorkomend mineraal dat een zeer hoog isolerende werking heeft wanneer het met isoleerhars wordt geperst. De ingeperste isolerende stoffen moeten eerst verdampen, wat geheel ongevaarlijk is. Laat het apparaat daarom rustig eerst 5 minuten warmlopen.
De infrarood-sensorlamp moet ca. 2 m tot max. 2,5 m hoog worden aangebracht - houd echter rekening met bijzondere aanwijzingen, aangezien de lamp anders niet het beoogde gebied tevredenstellend kan bewaken.
STEINEL-sensoren hebben afhankelijk van het model meestal een max. reikwijdte van 12 m die bij een radiale looprichting (naar de sensor toe) kan verkleinen. Dan ligt de reikwijdte meestal bij 2-5 m.
De lamp is waarschijnlijk aan een erg lichte zo niet witte wand gemonteerd en schakelt aan i.v.m. de eigen weerkaatsing van de led-lichtkrans in de voet van de lamp die tegen de wand straalt. Bescherm het gedeelte van de lens van de minisensor dat naar de wand gericht is met zwart plakband af, om deze eigen weerkaatsing te voorkomen. Want het muurgedeelte moet door de sensor niet geregistreerd kunnen worden.
Infrarood-sensoren reageren op warmtestraling. Door de ontbrekende warmtestraling in verband met de isolatie van voertuigen of omdat een auto net werd gestart, reageren de infrarood-sensoren niet.
Wanneer deze lampen en spots niet uitschakelen, werd de 230 volt toevoerkabel waarschijnlijk op het uitgaande kroonsteentje (schakeluitgang) aangesloten. Controleer a.u.b. de aansluitingen bij L en N.
Lux is een eenheid voor het meten van de lichtsterkte. 2 lux betekent duisternis en 2000 lux betekent daglicht.
Het eigen verbruik van de bewegingssensoren is < 1 watt.
Nee, na een stroomuitval of stroomonderbreking blijven alle eerder ingestelde waarden bewaard.
Een parallelle schakeling is mogelijk met de volgende Steinel sensorlampen: L15, XLED Home 1, HS150, L330, L331) en alle nieuwe led-infrarood-sensorlampen (L625, L665, L666…)
Alleen infrarood-sensorlampen die over een extra schakeluitgang beschikken, kunnen parallel worden geschakeld (L 330 S, L 331 S, XLED Home 1 of HS 150).
Onze lampen L 860, L 867, L 270, L 271, L 274, L 260 en GL 60 zijn uitgerust met een speciale interne zekering die de elektronica moet beschermen tegen ernstige beschadigingen. Wanneer deze interne zekering werd geactiveerd, moet u de lamp eerst uitschakelen, vervolgens het lampje controleren of vervangen en de lamp pas daarna weer inschakelen.
Er mogen meerdere infrarood-bewegingsmelders parallel worden geschakeld. Een uitzondering is hier de IS 2180-5. Gedetailleerde informatie vindt u bij de technische gegevens en in de gebruiksaanwijzing van de betreffende bewegingsmelder.
Er mogen niet meer dan max. 5 infrarood-bewegingsmelders parallel worden geschakeld.
Principieel kunnen ook led-lampen worden geschakeld. Wij wijzen er echter op dat led-lampjes met zeer kleine spanningen werken en daardoor ook bij inductiespanningen kunnen nagloeien. Hier is dan het gebruiken van een extra relais handig dat de led-lampjes op alle polen scheidt. Uitzonderingen vormen de sensorschakelaars HF 360 UP/AP, IR 180 UP/AP en NF 50.
Infrarood-bewegingsmelders reageren op temperatuurverschillen tussen objecten en de omgeving. Die kunnen van mensen of dieren zijn, maar ook van luchtverplaatsingen bij hevige wind, takbewegingen of struiken komen.
Infrarood-bewegingsmelders schakelen tot een temperatuur van -25 °Celsius betrouwbaar.
Dat is sterk afhankelijk van het model. Gedetailleerde informatie vindt u bij de technische gegevens en in de gebruiksaanwijzing van de betreffende bewegingsmelder.
Het eigen verbruik van de infrarood-bewegingsmelder is < 1 watt.
Infrarood-sensoren reageren op warmtestraling. Door de ontbrekende warmtestraling in verband met de isolatie van voertuigen of omdat een auto net werd gestart, reageren de infrarood-sensoren niet.
Steinel sensoren hebben afhankelijk van het model meestal een max. reikwijdte van 12 m die bij een radiale looprichting (naar de sensor toe) kan verkleinen. Dan ligt de reikwijdte meestal bij 2-5 m.
De infrarood-bewegingsmelder moet ca. 2 m tot max. 2,5 m hoog worden aangebracht - houd echter rekening met bijzondere aanwijzingen, aangezien hij anders niet het beoogde gebied tevredenstellend kan bewaken. Een uitzondering vormen de IS 345 Highbay en aanwezigheidsmelders. De aanbevolen montagehoogte vindt u bij de technische gegevens.
Het is gebleken dat behalve de lijmpatronen van STEINEL ook de originele Henkel-lijmpatronen altijd aan de eisen van patroondikte en vloeivermogen bij het vloeibaar worden voldoen. Andere aangeboden lijmpatronen kunnen in dit opzicht soms verschillen. Het gevolg daarvan is dat de lijm ongecontroleerd naar buiten stroomt of dat negatieve afwijkingen van de dikte niet worden teruggehouden door de voortstuwing. De lijm zou dan in het lijmpistool kunnen stromen. Schade die hierdoor ontstaat valt niet onder de garantie.
Aan het laden
Aan het laden